Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kate Moss niet vervolgd voor cocaïnegebruik

Shownieuws

Supermodel Kate Moss wordt niet vervolgd voor het gebruik van cocaïne. Na een acht maanden durend onderzoek stelt de politie vast dat er onvoldoende bewijs is.

Supermodel Kate Moss wordt niet vervolgd voor het gebruik van cocaïne. Na een acht maanden durend onderzoek heeft de Britse politie vastgesteld dat er niet voldoende bewijs is om Moss te kunnen aanklagen. Foto's van een vermoedelijk cokesnuivende Kate bewijzen niet dat ze harddrugs heeft gebruikt of onder anderen heeft verspreid. Oogetuigen willen zich niet over het incident uitlaten, meldt de Britse justitie donderdag.

In september zorgden de foto's op de voorpagina van de Britse krant Daily Mirror voor een schandaal. Kate is moeder van de 3-jarige Lila. De zorg voor haar dochter zou lijden onder haar drugsgebruik en haar relatie met de verslaafde Babyshambles-zanger Pete Doherty. Bovendien zou ze veel invloed hebben op jongeren. Kort na het incident liet Kate zich opnemen in een Amerikaanse afkickkliniek. Daarna meldde ze zich vrijwillig bij de politie voor een ondervraging. Over de aard van de foto's liet ze zich niet uit.

De carrière van het 32-jarige topmodel heeft nauwelijks onder het schandaal te lijden. Modemerken als Chanel en Burberry zegden hun contract met Moss op, maar ze kreeg er meerdere nieuwe opdrachtgevers bij. De relatie met Doherty zou inmiddels zijn bekoeld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen