Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hoger beroep Gary Glitter afgewezen

Shownieuws

Glamrocker Gary Glitter zal zijn celstraf van drie jaar wegens kindermisbruik moeten uitzitten. Zijn hoger beroep is afgewezen.

(Novum/AP) - Gary Glitter moet zijn celstraf van drie jaar wegens kindermisbruik uitzitten. Een gerechtshof in Vietnam heeft het hoger beroep dat de voormalige glamrocker had aangespannen donderdag afgewezen. De Britse artiest werd begin maart door een rechtbank veroordeeld wegens seksueel misbruik van twee minderjarige meisjes in het Aziatische land.

Glitter, wiens echte naam Paul Gladd is, riep na de zitting naar de aanwezige journalisten dat hij geen verweer heeft mogen voeren. De 62-jarige artiest houdt vol onschuldig te zijn. Hij zegt de meisjes van 10 en 11 jaar alleen bijles in Engels te hebben gegeven. Hij heeft toegegeven dat het 11-jarige meisje in zijn bed heeft geslapen, maar dat zou zijn omdat ze bang is voor spoken.

Glitter werd eind vorig jaar aangehouden toen hij in Ho Chi Minhstad op een vliegtuig naar Bangkok wilde stappen. In Groot-Brittannië is hij in 1999 tot vier maanden celstraf veroordeeld wegens het bezit van kinderporno.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen