Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bastiaan Ragas doodsbang voor tweede cd

Shownieuws

Bastiaan Ragas is zenuwachtig en doodsbang voor zijn tweede kans in de muziekindustrie. Zijn vorig jaar uitgebrachte eerste plaat 'Outragas' was geen succes.

Zanger en musicalster Bastiaan Ragas is zenuwachtig en doodsbang voor zijn tweede kans in de muziekindustrie. Zijn vorig jaar uitgebrachte eerste plaat 'Outragas' was geen doorslaand succes. En hoewel hij zichzelf had beloofd het maar één keer te proberen, is hij toch opnieuw de studio ingedoken. "Wie zijn dromen niet najaagt, laat zijn leven mislukken", verklaart Ragas donderdag in De Telegraaf.

De blonde zanger wil zijn 'publiek omarmen' en 'een emotie overbrengen' met zijn muziek, zegt hij. Om dat te bewerkstelligen, heeft hij Han Kooreneef, die veel voor Marco Borsato schrijft, en het cabaretduo Veldhuis en Kemper in de hand benaderd. In augustus of september moet de eerste single klaar zijn. Ook werkt Bastiaan aan een persoonlijke muziekshow, waarmee hij langs de Nederlandse theaters wil toeren.

Bastiaan is getrouwd met presentatrice Tooske Ragas, die hij een 'unieke vrouw' noemt omdat ze zo geduldig met hem is. "Ze begrijpt dat ik nog een cd maak, hoewel ik had gezegd dat ik het maar één keer wilde proberen. Ze is heel wijs. Aan de ene kant heeft ze het kind in zichzelf bewaard, aan de andere kant is ze een paar eeuwen ouder dan ik."

Het afgelopen jaar heeft Bastiaan musicalrollen geweigerd om aan zijn muziekcarrière te werken. Financieel was het daardoor wat minder, maar Bastiaan is heel conservatief met geld, vertelt hij. Hij heeft veel verdiend met de jongensband Caught in the Act en met de musicals Aïdia en De Drie Musketiers. "Al die inkomsten heb ik niet over de balk gesmeten. Ik ben gewoon een gemiddelde man van 34. Ik heb een lieve vrouw, een geweldige ex, een zoontje en een hypotheek. Er zijn geen geheimen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen