Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jeugdervaringen maken geen haringfan van Leco

Shownieuws

Ervaringen uit zijn jeugd weerhouden Leco van Zadelhoff ervan nog haring te eten. "Het doet me te veel aan vroeger denken. Ik heb toen te vaak haring gegeten."

Ervaringen uit zijn jeugd weerhouden Leco van Zadelhoff ervan nog haring te eten. "Het doet me te veel aan vroeger denken. Ik heb te vaak en te veel haring gegeten", zegt de in Harderwijk geboren societyvisagist tegen Novum Nieuws. De 36-jarige Leco is niet volledig uitgekeken op vis. "Ik houd er wel van, alleen de vissige vis is niet aan mij besteed."

In het Hilton Hotel in Amsterdam vond woensdag 'Dé Haringparty' plaats. Op dit door uitgeverij Wegener en het Hilton georganiseerde feest wordt jaarlijks de komst van de Hollandse Nieuwe gevierd. Dit jaar werd het eerste vaatje aangevoerd per jetski. Onder de gasten waren prominenten uit de zakenwereld, mode, kunst en cultuur.

Van Zadelhoff legt uit wat het belang is van de haringpartij. "Dit soort feesten zijn gezellige ontmoetingspunten, waar je tijd hebt om mensen wat langer te spreken dan normaal." Ook makelaar en presentator Harry Mens komt vooral voor de contacten en de sfeer naar het Hilton. "Het is leuk om hier in een uurtje een heleboel mensen te ontmoeten die je anders niet zo snel ziet."

Maar ook echte haringfans kwamen op de bijeenkomst af. "Ik vind haring iets heel zuivers hebben", verklaart Xandra Brood haar liefde voor het oer-Hollandse product. Couturier Ronald Kolk kent de kracht van de Hollandse Nieuwe. "De nieuwe haring is natuurlijk het lekkerst. Hij heeft bijna geen zout, dus het is eigenlijk de sushi van Nederland."

Marijke Helwegen heeft andere motieven voor het eten van haring. "Als je er elke dag één eet, heb je geen facelift meer nodig", beweert het icoon van de plastische chirurgie. "Helaas kwam ik daar pas achter toen ik er al een had ondergaan." Helwegen eet naar eigen zeggen drie haringen per week. "Ik ben graag toekomstgericht bezig."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen