Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cabaretier Bert Klunder (49) overleden

Shownieuws

Cabaretier Bert Klunder is woensdag overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Hij werd 49 jaar. Klunder lag sinds zaterdag in coma.

Cabaretier Bert Klunder (49) overleden

Cabaretier Bert Klunder is woensdag op 49-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn management bekendgemaakt. Klunder raakte zaterdag in coma na een hersenbloeding. Sindsdien is hij niet meer bij bewustzijn geweest.

Het laatste halfjaar sukkelde de humorist met zijn gezondheid. In januari werd Klunder tijdens de pauze van een voorstelling al door een beroerte getroffen. Tot eind maart lag hij in een ziekenhuis in Utrecht. Sindsdien revalideerde hij in zijn woonplaats Alkmaar.

Klunder volgde de Pedagogische Akademie en vervolgens de opleiding tot regisseur aan de Amsterdamse Theaterschool. Pas toen hij in 1984 de jury- en publieksprijs van het cabaretfestival Camaretten won, bleek hij zijn ware roeping gevonden te hebben.

Onder de naam Klunder en Co maakte de cabaretier de producties 'De ware Jacob', 'Nooit meer liften' en 'Veenstra slaapt nog'. Daarnaast regisseerde Klunder voorstellingen van beroemdheden als Brigitte Kaandorp, Angela Groothuizen en Vincent Bijlo.

Hij was ook te zien als een van de panelleden in de humoristische televisieserie 'Mannen voor vrouwen', die de RVU in 2001 en 2002 uitzond. In deze reeks vertelden mannelijke cabaretiers vrouwen hoe de man in elkaar steekt. Verder schreef hij columns voor het Noordhollands Dagblad en het damesblad Esta. In augustus verschijnt zijn debuutroman.

Klunder was getrouwd met Sesamstraat-redactrice Mylou Frencken. Zij levert muziek- en tekstbijdragen aan theatershows van bijvoorbeeld Angela Groothuizen en televisieprogramma's zoals 'Met het mes op tafel'.

Klunder wordt maandag gecremeerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen