Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bløf vorig jaar meest gedraaid

Shownieuws

Bløf was vorig jaar de meest gedraaide Nederlandse artiest. Bløf kreeg de titel ook al in 2001, 2002 en 2003. U2 is de meest gedraaide internationale act.

Bløf vorig jaar meest gedraaid

De Zeeuwse formatie Bløf was vorig jaar de meest gedraaide Nederlandse artiest op de radio. Dat maakt de Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten (Sena) woensdag bekend. De organisatie stelt jaarlijks aan de hand van draaigegevens van radio- en televisiestations een toptien samen van de meeste gedraaide artiesten.

Bløf kreeg de titel ook al in 2001, 2002 en 2003. In het jaar 2004 werd Marco Borsato het meest gedraaid en bezette Bløf de tweede plaats. Dit jaar staat Anouk op twee en Borsato op drie. Ook Guus Meeuwis (4), Golden Earring (5), Acda en de Munnik (6), Kane (7), Rob de Nijs (8), Racoon (9) en Di-rect (10) staan in de lijst.

Bløf brak in 1998 door met het nummer 'Liefs uit Londen'. In 2004 scoorde de band een nummer 1-hit met 'Holiday in Spain', opgenomen met de Amerikaanse formatie Counting Crows. Dit jaar bracht de groep de cd 'Umoja', uit, met dertien nummers die in dertien verschillende landen werden openomen met behulp van lokale artiesten. Bløf speelde anderhalve week geleden op het Pinkpop-festival.

Bij de internationale artiesten bekleedt U2 de koppositie in de lijst van Sena. Verder staan Robbie Williams, Queen, Madonna, The Rolling Stones, Phil Collins, Keane, Maroon 5, Coldplay en Anastacia in de top.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen