Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beach Boys na tien jaar weer samen

Shownieuws

Drie van de oorspronkelijke leden van The Beach Boys hebben voor het eerst in tien jaar samen opgetreden. Brian Wilson, Mike Love en Al Jardine speelden samen.

Beach Boys na tien jaar weer samen

(Novum/AP) - Drie van de oorspronkelijke leden van The Beach Boys hebben voor het eerst in tien jaar samen opgetreden. Brian Wilson (63), Mike Love (65) en Al Jardine (63) vierden dinsdag dat veertig jaar terug het baanbrekende album 'Pet sounds' uitkwam. Dat deden ze op het dak van het gebouw van platenmaatschappij Capitol Records in Hollywood, dat eruitziet als een stapel lp's. Ook vierden ze het dubbelplatina voor hun album 'Sounds of summer: the very best of the Beach Boys' uit 2003.

De reünie kwam na tien jaar ruzie tussen de neven Wilson en Love. Nog geen jaar geleden klaagde Love zijn neef aan omdat hij volgens hem schaamteloos misbruik maakte van het handelsmerk van The Beach Boys. Zo verkocht hij de rechten van songs voor commerciële doeleinden. Nu lijkt de strijdbijl begraven: Wilson en Love stonden zij aan zij en sloegen elkaar vriendschappelijk op de rug.

Wilson noemde de reünie 'geweldig'. "Iedereen is in feeststemming en geniet van het feit dat we al veertig jaar gewaardeerd worden." Een nieuw compilatiealbum met de grootste hits staat voor volgend jaar gepland onder de titel 'The warmth of the sun'.

The Beach Boys werden in 1961 opgericht door de broers Brian, Carl en Dennis Wilson, hun neef Mike Love en schoolvriend Al Jardine. Van de band, die onder meer bekend is van de hits 'Surfin' USA', 'Fun fun fun' en 'Good vibrations', zijn Dennis en Carl Wilson niet meer in leven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen