Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stones-gitarist Wood opgenomen in afkickkliniek

Shownieuws

Rolling Stone Ron Wood is dinsdagavond opgenomen in een afkickkliniek. De gitarist van de rockband vecht al jaren tegen zijn alcoholverslaving.

Stones-gitarist Wood opgenomen in afkickkliniek

Rolling Stone Ron Wood is dinsdagavond opgenomen in een afkickkliniek. Dat meldt de Engelse krant The Sun. Het is niet de eerste keer dat de gitarist van de rockband hulp zoekt bij het bestrijden van zijn alcoholverslaving. Vorig jaar april werd hij ook nog opgenomen in een kliniek. Hij zou sindsdien nuchter zijn gebleven, maar hij werd onlangs met een alcoholisch drankje in zijn hand gespot.

Op zijn 59e verjaardag, begin deze maand, werd Wood drinkend gezien in een club in Londen. Een bevriende bron vertelde The Sun dat het drankgebruik van de gitarist weer uit de hand loopt. "Hij is de afgelopen weken weer begonnen met drinken en is de controle kwijtgeraakt. De zorgen over zijn vriend Keith Richards hebben voor veel stress gezorgd." Richards, de eerste gitarist van de Rolling Stones, onderging vorige maand een hersenoperatie na een val uit een palmboom.

De Rolling Stones zijn bezig met hun wereldtournee 'A bigger bang'. Een deel van de Europese concerten is uitgesteld wegens de gezondheidsproblemen van Richards. Ook de concerten in de Amsterdam ArenA kwamen in het gedrang. Het concert van 30 juli is verplaatst en het concert van 1 augustus is voorlopig van de baan. Volgens een woordvoerder van Ron Wood wordt de tournee niet verder beïnvloed door de opname van de gitarist. "Hij heeft wat rust nodig, maar hij zal fit zijn voor het begin van de Europese tournee."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen