Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Groot deel 'Dallas' opgenomen in Dallas

Shownieuws

Een deel van de verfilming van de soapklassieker Dallas wordt opgenomen in de gelijknamige stad in Texas. John Travolta speelt oliebaron J.R. Ewing.

Groot deel 'Dallas' opgenomen in Dallas

(Novum/AP) - Een deel van de verfilming van de soapklassieker Dallas wordt opgenomen in de gelijknamige stad. Daar speelde ook de oorspronkelijke serie zich af. De filmmakers hebben van filmstudio 20th Century Fox toestemming gekregen ten minste een derde van de film in de Texaanse stad op te nemen. Eerder mochten de makers slechts een paar dagen in Dallas filmen. Het liefst hadden ze er het hele project opgenomen.

De stad Dallas had ook graag gezien dat de hele film in de stad werd gedraaid en lanceerde in maart de campagne 'Shoot J.R. in Dallas', in de hoop meer investeerders in het project te interesseren. Het belastingvoordeel in de staat Texas bleek echter niet aantrekkelijke genoeg. Waarschijnlijk kosten de opnamen in Dallas meer dan op een andere locatie.

De Amerikaanse soapserie Dallas werd uitgezonden tussen 1978 en 1991 en hield wereldwijd miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd. In de film neemt John Travolta de rol van oliebaron J.R. Ewing op zich. Jennifer Lopez speelt zijn vrouw Sue Ellen. De sterrencast bestaat verder uit Marcia Cross, Lindsay Lohan, Shirley MacLaine, Luke Wilson en Jessica Simpson.

De eerste vier weken van de opnamen, die in oktober van start gaan, vinden plaats in Dallas. Daarna verhuist de set naar Shreveport in de staat Louisiana, waar de overgebleven acht weken worden gedraaid. Gurinder Chadha, bekend van 'Bend it like Beckham', neemt de regie op zich. De film moet volgend jaar in de bioscoop te zien zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen