Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rutger Hauer regisseert eerste speelfilm

Shownieuws

Rutger Hauer gaat de film 'Changing fortunes' regisseren, zijn eerste lange film. De opnamen staan begin volgend jaar gepland op nog onbekende locaties.

Rutger Hauer regisseert eerste speelfilm

Rutger Hauer gaat de film 'Changing fortunes' regisseren. Het wordt zijn eerste lange film. "Ik wilde al een tijdlang mijn eerste speelfilm regisseren en dit script raakte me diep en vormde een inspiratie", laat Hauer woensdag in het persbericht van producent Alba Film weten. "Wat een mooie manier om weer terug te keren naar Nederland." Hauer regisseerde eerder de korte film 'The room'.

De internationaal bekende Hauer vertrok na de film 'Soldaat van Oranje' naar de Verenigde Staten om zijn geluk te beproeven. Als een van de weinige Nederlandse acteurs brak hij door in Hollywood. Hij maakte furore met rollen in onder meer 'Blade runner' en 'Sin city'.

'Changing fortunes' vertelt het verhaal van de Nederlandse bankier Walraven (Wally) van Hall, de man achter een groot Europees fraudeschandaal waarmee hij in de Tweede Wereldoorlog duizenden Europese families van de bezetters redde. Volgens Hauer is het geen verhaal over de Tweede Wereldoorlog, maar een 'unsong hero story', dat zich afpeelt tegen de achtergrond van de oorlog. Het script is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

De film is een Europese co-productie. De opnames staan begin volgend jaar gepland op nog onbekende locaties. Welke acteurs in de Engelstalige film te zien zijn, is evenmin bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen