Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Redford verwacht meer van oppositie in VS

Shownieuws

De Democraten moeten meer ruggengraat tonen. Dat zei Hollywood-ster Robert Redford over de belangrijkste oppositiepartij in de Verenigde Staten.

(Novum/AP) - De Amerikaanse oppositie moet meer ruggengraat tonen. Dat vindt Hollywood-ster Robert Redford. "De Democraten moeten de moed hervinden die de laatste paar jaar verloren is gegaan met het aangaan van compromissen." De partij, die de presidentsverkiezingen met kandidaat John Kerry in 2004 verloor, moet haar zaken volgens Redford beter op orde krijgen. "Gebeurt dat niet, dan is dat niet alleen een tragedie voor de Democraten, maar voor het hele land."

De 69-jarige Oscar-winaar was maandag in Washington om de energiepolitiek te bespreken met de maatschappelijke organisatie Campagne voor de Toekomst van Amerika. Daarbij reikte hij een prijs uit aan vakbondsman Leo Gerard, die zich inzet voor het gebruik van alternatieve energiebronnen.

In een toespraak zei Redford dat het tijdverspilling is om met de regering van president George W. Bush te praten over energiebeleid. "Het zou een vooruitgang zijn als deze regering weg is, dus de volgende verkiezingen zijn erg belangrijk."

Redford beklaagde zich er verder over dat Democraten met een uitgesproken mening door hun politieke tegenstanders worden afgeschilderd als radicalen. Volgens de acteur zijn deze Democraten juist redelijke mensen, die zich alleen op een slimmere manier moeten presenteren. Publicitair scoren de Republikeinen volgens Redford beter."Zij hebben geen inhoud. Zij moeten het hebben van strategie en daar zijn ze goed in."

De acteur is een van de meest uitgesproken politieke activisten van Hollywood. Samen met acteur Leonardo DiCaprio en zanger James Taylor maakt de hoofdrolspeler uit 'All the president's men' deel uit van het bestuur van de milieuorganisatie Commissie ter Bescherming van Natuurlijke hulpbronnen. Ook heeft hij zich ingezet voor indianen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen