Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Filmmaker Spurlock laat zich opsluiten

Shownieuws

De Amerikaanse filmmaker Morgan Spurlock ('Super size me') heeft zich voor een televisieproject 23 dagen laten opsluiten in een zwaarbewaakte gevangenis.

(Novum/AP) - De Amerikaanse filmmaker Morgan Spurlock heeft zich voor een televisieproject 23 dagen laten opsluiten in een zwaarbewaakte gevangenis. Tussen zo'n twaalfhonderd drugssmokkelaars en moordenaars kwam hij erachter dat niet alle gevangenen slecht zijn. Eerder leefde Spurlock voor zijn documentaire 'Super size me' dertig dagen op voedsel van fastfoodketen McDonald's.

Zijn ervaringen in de gevangenis vormen het startpunt van het tweede seizoen van de documentaireserie '30 Days'. Voor dat programma onderwerpt iemand, meestal Spurlock zelf, zich dertig dagen aan een voor de meeste mensen onbekende levenstijl. Zo leefden hij en zijn vriendin in de aflevering 'Minimum wage' dertig dagen van het minimumloon. Ook brengt hij binnenkort dertig dagen door met illegale Mexicanen.

In de gevangenis werd Spurlcok volgens één van de bewakers net zo behandeld als de andere gevangenen. Hij zat 72 uur in een isoleercel en draaide keukendiensten van vijftien uur per dag. Spurlock zat de dertig dagen niet uit; na 23 dagen had hij naar eigen zeggen genoeg beelden verzameld voor zijn project. De serie is voorlopig alleen te zien op de Amerikaanse televisie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen