Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mannen willen Jay Leno als gast bij etentje

Shownieuws

Als Amerikaanse mannen een man mogen uitnodigen voor een etentje, kiezen ze het liefst voor showhost Jay Leno.Bij de vrouwen is Condoleezza Rice favoriet.

(Novum/AP) - Als Amerikaanse mannen een willekeurige man mogen uitnodigen voor een etentje, kiezen ze het liefst voor showhost Jay Leno. Op de vraag van het Amerikaanse tijdschrift Esquire welke veertien mannelijke beroemdheden ze het liefst zouden uitnodigen, kiest 37 procent voor hem. Daarmee is de televisiepresentator populairder dan oud-president Bill Clinton, filmster George Clooney en de huidige president George W. Bush.

Condoleezza Rice, de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, is de grote favoriet op de lijst van veertien vrouwen met wie de mannen het liefst een vorkje zouden prikken. Daarmee laat de bewindsvrouw sterren als Julia Roberts, Jennifer Aniston en Jessica Simpson achter zich. Talkshowkoningin Oprah Winfrey eindigde op de tweede plaats, actrice Angelina Jolie moet het met de derde plaats doen.

Het panel van ruim duizend mannen van 25 jaar en ouder werd aan 29 vragen onderworpen. Zo beantwoordden ze voor welke man ze de meeste bewondering hebben (Colin Powell, Bill Clinton, Bill Gates), voor wie ze de minste bewondering hebben (Bush) en wie ze absoluut niet zouden willen zijn (American Idol-winnaar Taylor Hicks).

De resultaten van het volledige onderzoek worden in het julinummer van het mannenblad gepubliceerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen