Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zanger Korn vreesde voor zijn leven

Shownieuws

Jonathan Davis verkeerde de afgelopen dagen in doodsangst. De zanger van de band Korn vreesde voor zijn leven toen bleek dat hij een ernstige bloedziekte heeft.

Jonathan Davis verkeerde de afgelopen dagen in doodsangst. De voorman van de Amerikaanse metalband Korn vreesde voor zijn leven nadat artsen een ernstige bloedziekte bij hem constateerden. "De laatste dagen zijn de engste uit mijn leven geweest", zegt de 35-jarige zanger maandag op de website van zijn band. "Als ik niet op tijd naar een dokter was geweest, had ik letterlijk dood neer kunnen vallen."

Davis werd ongerust toen hij twee weken geleden overal blauwe plekken kreeg en erg snel moe was. Vrijdag ging de zanger naar een dokter in Londen. Deze constateerde de bloedziekte ITP. Patiënten die deze auto-immuunziekte hebben en zich niet laten behandelen, kunnen plotseling worden getroffen door een hersenbloeding.

Op dit moment ligt Davis nog in een Londens ziekenhuis. Zijn toestand gaat vooruit en hij verwacht binnen enkele weken weer hersteld te zijn. "Ik wil iedereen laten weten dat de doktoren en ik ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat ik binnenkort weer kan optreden."

Korn is eind vorige maand begonnen aan het Europese deel van zijn wereldtournee. Alle optredens van de metalband zijn voorlopig uitgesteld. Ook het optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam, dat gepland stond voor dinsdag, gaat niet door. Het is nog niet bekend of er een vervangend optreden van Korn zal plaatsvinden.

De band bracht in 1994 zijn eerste album uit. Korn is een van de meest succesvolle metalbands in de geschiedenis. Wereldwijd verkocht de vierkoppige groep meer dan 25 miljoen cd's. Het meeste recente studioalbum van Korn is het vorig jaar verschenen 'See you on the other side'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen