Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Animatiefilm 'Cars' best bezocht in VS

Shownieuws

De animatiefilm 'Cars' was dit weekeinde de best bezocht film in de VS, met een omzet van bijna 50 miljoen euro. In Nederland staat 'The Da Vinci code' op één.

(Novum/AP) - De animatiefilm 'Cars' was dit weekeinde de best bezochte film in de Verenigde Staten. Het is de zesde Disney-Pixar-film, waaronder 'Toy story', 'The incredibles' en 'Finding Nemo', die debuteert op de eerste positie in de Amerikaanse boxoffice, de lijst van films met de hoogste omzet. 'Cars' verkocht voor bijna vijftig miljoen euro aan bioscoopkaartjes.

'The break-up' (zestien miljoen euro), met Jennifer Aniston en Vince Vaughn in de hoofdrollen, staat in zijn tweede week op twee in de lijst. X-men: the last stand' (ruim twaalf miljoen euro) is na drie weken goed voor een derde plaats.

Op de eerste plaats in de Nederlanse boxoffice staat na vier weken nog altijd 'The Da Vinci code'. Wereldwijd heeft de verfilming van de bestseller van Dan Brown nu ruim vijfhonderd miljoen euro opgebracht. De Nederlandse bijdrage daaraan is ruim 5,5 miljoen euro.

Horror-remake 'The Omen', die zowel in Nederland als in de VS op 6 juni (6-6-6) in première ging, staat in beide landen op de vierde plaats. De film zette respectievelijk een ton en twaalf miljoen in euro's om.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen