Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Drummer Di-rect imponeerde EliZe niet met talent

Shownieuws

EliZe is niet voor haar vriendje Jamie gevallen vanwege zijn muzikale kwaliteiten. De zangeres werd verliefd op de drummer van Di-rect vanwege zijn uitstraling.

EliZe is niet voor haar vriendje Jamie Westland gevallen vanwege zijn muzikale talenten. Toen de zangeres de drummer ontmoette, hield ze absoluut niet van de muziek van zijn band Di-rect. "Ik vond het helemaal niets", vertelt EliZe maandag aan Novum Nieuws. "Ik dacht altijd: wat een aanstellers." Dat Jamie toch haar hart heeft weten te veroveren, komt door zijn uitstraling, zegt de zangeres. "Ik heb bijna nooit dat ik iemand zie en hem gelijk leuk vind, maar bij Jamie had ik dat wel."

EliZe is de artiestennaam van de in Utrecht geboren Elise van der Horst. De brunette behaalde haar grootste succes tot nu toe met haar single 'Automatic', die vorig jaar op de zevende plaats in de Top 40 terechtkwam. Binnenkort brengt de 23-jarige EliZe haar debuutalbum uit. De opnamen voor de cd zijn afgerond, alleen de naam en de precieze releasedatum zijn nog onbekend.

De muziek op haar nieuwe album is vergelijkbaar met 'Automatic', vertelt EliZe. "De meeste nummers zijn uptempo en heel dansbaar." Bijna alle liedjes op de cd zijn geproduceerd door de Denen Hartmann en Langhoff. Zij waren eerder onder meer verantwoordelijk voor het succes van de popgroep Aqua. EliZe kijkt met plezier terug op de samenwerking. "Ze zijn gewoon echt heel erg professioneel", verklaart ze. "Dat geeft direct een gevoel van vertrouwen."

Eind vorig jaar werd EliZe door de website Mokkels.nl gekozen tot meest aantrekkelijke 'babe' van Nederland. "Ik ben daar heel blij mee, omdat het een groot compliment is", zegt ze. "Je probeert er altijd goed uit te zien en dat is kennelijk gelukt." EliZe was wel verrast door haar uitverkiezing. Ze schatte gerenommeerde concurrenten als Katja Schuurman en Chantal Janzen hoger in. "Die vrouwen stralen echt heel veel seks uit. Ik zie mezelf eigenlijk meer als een meisje dan als een vrouw."

EliZe wil uiteindelijk toch vooral opvallen door haar zangkwaliteiten. "Ik hoop niet dat mensen naar me kijken en alleen maar denken: wat een lekker wijf. Ik vind het belangrijker dat mensen mijn muziek waarderen." Hoewel ze zich geen leven zonder zingen kan voorstellen, ziet EliZe een verbreding van haar carrière op termijn wel zitten. "Presenteren lijkt me heel leuk. Vooral een kinderprogramma zou goed bij me passen."

De eerste single van het nog te verschijnen album is 'Into your system'. Het nummer ligt sinds begin deze maand in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen