Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ilse DeLange doet inspiratie op in Amerika

Shownieuws

De Verenigde Staten vormen een vruchtbare muzikale bodem voor Ilse DeLange. "Ik vind het prettig en inspirerend om daar te zijn", zegt de 29-jarige zangeres.

De Verenigde Staten vormen een vruchtbare muzikale bodem voor Ilse DeLange. "Ik vind het prettig en inspirerend om daar te zijn", zegt de 29-jarige zangeres tegen Novum Nieuws. Al haar albums heeft ze tot nu toe opgenomen in Amerika. "Ik heb steeds de mogelijkheid gehad om daar met heel goede mensen te werken."

Volgende week verschijnt het nieuwste album van DeLange, 'The great escape'. Voor deze cd heeft de Twentse samengewerkt met Patrick Leonard. Deze producer heeft een grote staat van dienst en werkte eerder met onder anderen Madonna, Jewel en Fleetwood Mac. De opnamen vonden plaats in Los Angeles, vertelt DeLange. "Die stad ademt muziek."

Volgens DeLange is de invloed van Leonard duidelijk op haar album te horen. "Hij is een echte toetsenman, dus de cd heeft andere sferen dan voorheen, toen ik vooral met gitaristen werkte." Toch is 'The great escape' geen a-typische plaat geworden, vindt de zangeres. "Het is een divers album dat duidelijk verwantschap heeft met wat ik hiervoor deed." Ze heeft meegeschreven aan alle nummers op de cd.

DeLange debuteerde in 1998 met de cd 'World of hurt'. Van deze countryplaat werden wereldwijd meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Hoewel ze zich nu muzikaal in een andere fase bevindt, is de zangeres nog altijd trots op haar debuut. "Het geeft weer wie ik op dat moment was, dat vind ik het mooie ervan." Na 'World of hurt' maakte DeLange nog drie albums en een verzamel-cd. Ze won drie keer een Edison.

Twee jaar geleden kwam DeLange op straat te staan toen de Nederlandse afdeling van haar platenmaatschappij ermee stopte. De zangeres was niet echt ongelukkig met deze gang van zaken. "Het was eigenlijk een soort opluchting. Ik kreeg internationaal weinig mogelijkheden en verwachtte dat dit een nieuwe start betekende." Nu ze een nieuwe platenmaatschappij heeft gevonden, hoopt ze haar droom te kunnen bereiken. "Ik zou heel graag internationaal willen doorbreken. Vooral optreden in het buitenland lijkt me geweldig."

'The great escape' wordt donderdag gepresenteerd in poptempel Paradiso in Amsterdam. De cd ligt vanaf vrijdag in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen