Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'The history boys' grote winnaar bij Tony Awards

Shownieuws

De voorstelling 'The history boys' is zondag in New York de grote winnaar geworden bij de Tony Awards.

(Novum/AP) - De Britse toneelvoorstelling 'The history boys' is de grote winnaar geworden bij de Tony Awards, de jaarlijkse uitreiking van de Amerikaanse theaterprijzen. De productie was goed voor zes prijzen, waaronder die voor beste toneelstuk. De Tony's worden gezien als de Oscars voor toneel- en musicalacteurs. Ze werden zondag in de Radio City Music Hall in New York voor de zestigste keer uitgereikt.

'The history boys' won verder in de categorieën beste acteur (Richard Griffiths) en beste regisseur (Nicholas Hytner). Hollywoodster Julia Roberts reikte de prijs voor beste acteur uit aan Griffiths en noemde de acteurs uit het stuk 'belachelijk getalenteerd'.

Zelf is Roberts momenteel te zien in het Broadwaystuk 'Three days of rain'. Haar acteerprestaties op het toneel konden de Tony-jury niet bekoren, maar het stuk is wel voor de gehele speelperiode uitverkocht. Mede daardoor is dit jaar meer omgezet op Broadway dan ooit tevoren. Sex and the city-actrice Cynthia Nixon viel wel in de prijzen. Ze werd onderscheiden als beste actrice voor haar rol in het toneelstuk 'Rabbit hole'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen