Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beveiliger van Jolie aangeklaagd voor mishandeling

Shownieuws

Angelina Jolie en Brad Pitt moeten zich mogelijk voor een Namibische rechtbank verantwoorden voor het gedrag van hun hoofd beveiliging. Dat meldt AFP.

Angelina Jolie en Brad Pitt moeten zich mogelijk voor een Namibische rechtbank verantwoorden voor het gedrag van hun hoofd beveiliging. De beveiliger van de Hollywood-sterren wordt beschuldigd van mishandeling tijdens een verblijf van twee maanden in het Afrikaanse land. Dat meldt het Franse persbureau AFP.

De Ier Mickey Brett hield nieuwsgierigen op afstand tijdens de zwangerschap van Jolie. Restaurateur Theuns Duvenhage werd door de beveiligers gesommeerd te vertrekken uit een gebied waar het koppel zich bevond. Voordat Duvenhage wegreed, zou hij een beledigend gebaar hebben gemaakt. Brett zou hem daarop in zijn auto hebben achtervolgd en hem van de weg hebben gedwongen. Vervolgens werd de restaurateur naar eigen zeggen mishandeld, waarbij hij gewond raakte aan een oog. Duvenhage eist nu een schadevergoeding van zestigduizend Namibische dollar, ruim zevenduizend euro.

Eind mei beviel Jolie in het Afrikaanse land van een dochter. De Namibische overheid had alles in het werk gesteld om de privacy van de Amerikaanse filmsterren te waarborgen. Zonder toestemming van Jolie en Pitt kregen journalisten geen visum om naar het land te reizen. De politie arresteerde fotografen, nam filmmateriaal in beslag en legde een kordon rond het hotel waar het stel verbleef en rond het ziekenhuis waar Jolie moest bevallen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen