Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nora van Raffish wil Arabische wereld veroveren

Shownieuws

Nora Dalal wil een album in het Arabisch maken. Ook wil het vroegere lid van meidengroep Raffish optreden in landen als Marokko, Dubai, Saudi-Arabië en Tunesië.

Nora Dalal wil een album opnemen in het Arabisch. Het voormalige lid van de meidengroep Raffish droomt ervan om op te treden in landen als Marokko, Dubai, Saudi-Arabië en Tunesië. Ze is daarom haar matige beheersing van het Arabisch aan het verbeteren. De zangeres vindt het een mooie taal. "Het klinkt schattig."

Nora, die in Nederland is geboren, is van Arabische komaf. "Die cultuur zit echt in mij", vertelt de 25-jarige zangeres. "Ik ben er zo trots op waar ik vandaan kom."

Haar management is op zoek naar een platenmaatschappij in de Arabische wereld, zodat haar eerste solosingle 'Cuz I like it' ook daar op de markt kan worden gebracht. Behalve de Engelstalige versie van dit nummer staat op de schijf de Arabische versie 'Ana kida'. "Het zou echt fantastisch zijn om te worden uitgenodigd om voor een koning te zingen", zegt Nora, die vertelt Westers te zijn opgevoed. Haar islamitische ouders zouden geen moeite hebben met de sexy video's waarin hun dochter is te zien.

Overigens is Nora nog single. "Ik heb momenteel geen behoefte aan een relatie", verklaart ze. "Ik wil me op de muziek concentreren."

Raffish werd in 2004 geformeerd tijdens het televisieprogramma 'Popstars: the rivals'. De meiden gingen in februari uit elkaar. Nora is niet bang dat ze door haar verleden in een meidengroep niet serieus wordt genomen als artiest. "Robbie Williams en Take That, Kelly Clarkson en Idols: het kan wel, weet je."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen