Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fotograaf Patricia Steur bezweert boze krachten

Shownieuws

Bezoekers van de nieuwe fototentoonstelling van Patricia Steur hoeven niet bang te zijn voor boze krachten. "We hebben eerst alle foto's ingezegend", zegt zij.

Bezoekers van de nieuwe fototentoonstelling van Patricia Steur in de Amsterdamse Studio Apart hoeven niet bang te zijn voor boze krachten. "We hebben eerst alle voorwerpen en foto's ingezegend, zodat alle kwade geesten hier weg zijn", zegt de rockfotograaf. Zaterdag opende haar expositie 'Aru tapu', een tentoonstelling met foto's van getatoeëerde Maori's.

De modellen op de afbeeldingen zijn onder handen genomen door tatoeagekunstenaar Gordon Toi Hatfield, zelf een Maori. De Maori's zijn de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. "De tentoonstelling gaat over culturen die samenkomen", vertelt Hatfield. "Het is logisch dat de expositie in Amsterdam wordt gehouden, omdat Amsterdam de smeltkroes van Europa is." Bij de opening van de tentoonstelling kwam tatoeagekoning Henk Schiffmacher een kijkje nemen.

De mannen op de foto maken deel uit van een stam die is gestopt met drank en drugs. De foto's zijn in Amsterdam nog te zien tot en met 23 juli.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen