Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Regisseur: 'Superman is geen homo'

Shownieuws

De Amerikaanse strip- en filmheld Superman is geen homo, ondanks alle geruchten. Dat heeft de regisseur van de superheldenfilm 'Superman returns' verklaard.

De Amerikaanse strip- en filmheld Superman is geen homo. Dat heeft de regisseur van de nieuwe superheldenfilm 'Superman returns' verklaard. De laatste weken is op internet veel gespeculeerd over de geaardheid van de 'Man van staal'. Ook homoblad The Advocate suggereerde dat Superman homo is. De maker van de film vindt de discussie onzinnig. "Superman is waarschijnlijk het meest heteroseksuele personage in alle films die ik ooit heb gemaakt", zei regisseur Bryan Singer. Dat heeft het Britse persbureau Reuters zaterdag gemeld.

Dat Superman een balletpakje en een mantel draagt, zegt volgens Singer niets over zijn geaardheid. Spiderman en de X-Men dragen een maillot en die zijn evenmin homoseksueel, zegt Singer.

In 'Superman returns' komt de vliegende held na vijf jaar afwezigheid terug op aarde. In de tussentijd heeft de liefde van zijn leven, journaliste Lois Lane, een nieuwe vriend en een kind gekregen. Opnieuw probeert Superman haar hart te veroveren. In augustus komt de film in de Nederlandse bioscoop. De hoofdrollen worden gespeeld door Brandon Routh, Kate Bosworth en Kevin Spacey. Het is de eerste Superman-film sinds 1987.

Discussies over de seksuele geaardheid van superhelden worden al tientallen jaren gevoerd. Onlangs onthulde acteur George Clooney dat hij Batman als homo heeft gespeeld. De stripfiguur Batwoman is in de nieuwste verhalen een lesbienne.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen