Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'The passion of the Christ' meest omstreden film

Shownieuws

'The passion of the Christ' van regisseur Mel Gibson is de meest omstreden film aller tijden. Dat blijkt uit een lijst die Entertainment Weekly publiceert.

(Novum/AP) - 'The passion of the Christ' van regisseur Mel Gibson is de meest omstreden film aller tijden. Dat blijkt uit een lijst die het Amerikaanse weekblad Entertainment Weekly volgende week publiceert. Het tijdschrift heeft een lijst gemaakt van de 25 films die bezoekers het meest hebben geschokt.

Gibsons bloederige verfilming van de kruisgang van Jezus Christus veroorzaakte volgens Entertainment Weekly 'een culturele oorlog zonder zijn gelijke in de geschiedenis van Hollywood'. Conservatieve christenen omarmden de film. Joodse groepen vonden hem antisemitisch. De productie uit 2004 bracht in de Verenigde Staten meer dan 370 miljoen dollar, ruim 290 miljoen euro, in het laatje.

Op de tweede plaats staat 'A clockwork orange' (1971), bekend om een verkrachtingsscène waarin Gene Kelly's nummer 'Singin' in the rain' is te horen. Nadat was gemeld dat criminelen de wandaden uit Stanley Kubricks film nadeden, werd de film teruggetrokken uit de Britse bioscopen.

Filmmaker Oliver Stone haalde de lijst tweemaal: 'JFK' (1991) staat op de vijfde plaats en 'Natural born killers' (1994) op nummer acht. 'JFK' is omstreden om de manier waarop Stone feit en fictie over de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy met elkaar vermengde. Werkelijke moorden zouden zijn geïnspireerd door 'Natural born killers'.

Andere films in de lijst zijn: Paul Verhoevens thriller 'Basic instinct', de pornofilm 'Deep throat' en twee films die moeilijk liggen bij christenen: 'The last temptation of Christ' en 'The Da Vinci code'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen