Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dries Roelvink geeft winnend Oranje concert cadeau

Shownieuws

Dries Roelvink treedt op voor Oranje, als Nederland op 21 juni wint. Het idee voor het concert kwam toen Roelvink de perschef van Oranje tegen het lijf liep.

Volkszanger Dries Roelvink geeft een optreden voor het Nederlands elftal als op 21 juni wordt gewonnen van Argentinië. "Ik ben de enige zanger die ooit op niveau heeft gevoetbald", vertelt de zanger en oud-prof van FC Amsterdam aan Novum Nieuws. "Daarom wil ik bij het WK betrokken zijn."

Het idee voor het privé-concert kwam toen Roelvink Kees Jansma, de perschef van het Nederlands elftal, onlangs tegen het lijf liep bij een persconferentie. "Als we iets te vieren hebben, organiseren we een feestje", zei Jansma volgens Roelvink. "Mag ik je dan bellen voor een optreden?"

Op de eventuele feestavond zijn ongeveer vijftig mensen uitgenodigd, onder wie de 23 voetballers van Oranje en hun vrouwen. Roelvink wil onder meer zijn WK-single 'Onze jongens' laten horen. Het optreden moet 'een uurtje' duren, vertelt de zoon van een voetbaltrainer en een zangeres. De 47-jarige Roelvink is die dag toch al in het Duitse Frankfurt om als speler van het RTL Prominenten-elftal tegen Duitse artiesten te voetballen.

De Amsterdamse volkszanger is bekend van nummers als 'Maria Magdalena' en 'Door jou ga ik leven'. Ook had hij een eigen realitysoap op de Amsterdamse zender AT5 en later op SBS6. Aan het einde van het jaar komt zijn negende album uit. De title daarvoor moet Roelvink nog verzinnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen