Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Roef Ragas in serie over terrorisme

Shownieuws

Roef Ragas speelt een rol in een nieuwe televisieserie over terroristen die een aanslag in Nederland voorbereiden. Hij is vooral bekend uit Grijpstra & De Gier.

Acteur Roef Ragas speelt een rol in een nieuwe Nederlandse televisieserie over terroristen die een aanslag in Nederland voorbereiden. Dat heeft film- en televisieproducent Nick Jongerius vrijdag bekendgemaakt. De 41-jarige Ragas is vooral bekend als Rinus de Gier in de televisieserie Grijpstra & De Gier.

De serie Schimmen gaat over Leia (Anniek Pheifer), die is betrokken bij een grote terreuraanslag op Nederlandse bodem. Zij slaat op de vlucht, zowel voor de terroristen als voor de politie. Daarbij wordt zij geholpen door een boer (Ragas). Wat de doelen van de terroristen uit de serie zijn, wil de producent niet verklappen. Het gaat in ieder geval niet om moslimfundamentalisten. Jongerius belooft een serie 'vol plotwendingen, intriges, actie en avontuur'.

De serie wordt geregisseerd door Erwin van den Eshof, de maker van de horrorfilm 'Doodeind'. Die productie komt volgende maand in de bioscoop.

Volgende week wordt een proefaflevering van Schimmen opgenomen. Deze pilot moet een omroep interesseren voor de serie. Vijfvoudig wereldkampioene thaiboxen Ilonka Elmont speelt een bijrol.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen