Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Moeder van Stevie Wonder overleden

Shownieuws

De moeder van soullegende Stevie Wonder is overleden. Lula Hardaway schreef mee aan diverse nummers van de blinde Wonder. Ze is 76 jaar geworden.

(Novum/AP) - De moeder van soullegende Stevie Wonder is overleden. Dat heeft een woordvoerder van haar zoon bekendgemaakt. Lula Hardaway schreef mee aan diverse nummers van de blinde Wonder, waaronder de hits 'I was made to love her' (1967) en 'Signed, sealed, delivered (I'm yours)' (1970). Hardaway overleed vorige maand en is 76 jaar geworden.

Vier jaar geleden verscheen de biografie van de vrouw, 'Blind faith: The miraculous journey of Lula Hardaway, Stevie Wonder's mother'. Uit dat boek bleek dat ze een zwaar leven achter de rug heeft. Haar echtgenoot Calvin Judkins was alcoholist. Volgens de schrijver van het boek sloeg hij zijn vrouw en dwong hij haar in de prostitutie te gaan.

Hardaway scheidde van Judkins en verhuisde met haar kinderen van Indiana naar Detroit. Daar werd haar zoon Stevie op tienjarige leeftijd ontdekt door de oprichter van platenmaatschappij Motown Records, Berry Gory jr. Hij gaf de blinde Stevie de bijnaam 'Little Stevie Wonder'.

De 56-jarige Wonder wordt algemeen gezien als een soullegende. Hij won in zijn carrière 21 Grammy Awards. In 1962 debuteerde hij met het album 'The jazz soul of Little Stevie Wonder'. Vorig jaar verscheen 'A time to love'. Dat was Wonders eerste cd in tien jaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen