Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Popprijs voor Volendams zangduo Nick & Simon

Shownieuws

Het Volendamse zangduo Nick & Simon krijgt een Originele Rembrandt, een nieuwe popprijs. De zangers danken de onderscheiding aan hun debuutalbum 'Nick & Simon'.

Het Volendamse zangduo Nick & Simon krijgt een Originele Rembrandt, een prijs voor Nederlandse popmuziek. De zangers danken de onderscheiding aan hun debuutalbum 'Nick & Simon', waaraan hun vriend Jan Smit heeft meegeschreven.

De Stichting Nederlandse Muziek, die de prijzen uitreikt, is vooral te spreken over de originaliteit van de Volendamse zangers. "Nick & Simon zorgen vaak voor compositorische verrassingen en onverwachte wendingen in hun liedjes."

Volkszanger Wolter Kroes krijgt een Originele Rembrandt voor zijn album 'Laat me zweven'. De Zaandammer heeft volgens de organisatie achter de popprijs 'altijd talentvolle componisten en tekstschrijvers om zich heen verzameld'. "Die samenwerking bereikte op zijn vijfde album een voorlopig hoogtepunt."

De prijzen worden op 7 juli overhandigd door de Leidse burgemeester Henri Lenferink. Het is voor het eerst dat de Originele Rembrandts worden uitgereikt.

De Stichting Nederlandse Muziek werd vorig jaar zomer opgericht. De voornaamste doelstelling is het promoten en ondersteunen van Nederlandse populaire muziek. Een van de initiatieven van de stichting is Radio Rembrandt, waarop uitsluitend muziek van Nederlandse artiesten en liedjesschrijvers wordt gedraaid.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen