Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oud-manager eist geld van Seal

Shownieuws

Seal is aangeklaagd door zijn ex-manager. John Wadlow beweert recht te hebben op een deel van de inkomsten van de eerste twee cd's van de zanger.

Seal is aangeklaagd door zijn ex-manager. Dat meldt de Britse krant The Daily Star. John Wadlow beweert recht te hebben op een deel van de inkomsten van de eerste twee cd's van de zanger. Dit zouden zij in 1995 zijn overeengekomen.

De rechter moet deze week bepalen of Wadlow recht heeft op het geld. Het te betalen bedrag wordt later vastgesteld. De 43-jarige Seal ontkent zijn vroegere begeleider geld schuldig te zijn. De Engelse zanger vertelde voor de rechtbank in Londen dat hij teleurgesteld is in zijn voormalige manager. "Ik zag hem als een vaderfiguur, iemand die ik vertrouwde, respecteerde en heel graag mocht."

De albums waar de rechtszaak over gaat, de eerste twee cd's van Seal, haalden in Engeland de hoogste notering in de albumhitlijsten. In Nederland stonden ze op de derde en de vierde plek in de Album Top 100.

Seal, die in 1991 internationaal doorbrak, scoorde hits met nummers als 'Crazy' en 'Kiss from a rose'. De zanger is getrouwd met topmodel Heidi Klum. Vorig jaar kregen zij een zoontje.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen