Kies je favoriete radiostation

Dossiers

China haalt Da Vinci Code uit bioscopen

Shownieuws

De Chinese regering heeft bioscopen opgedragen 'The Da Vinci code' niet meer te vertonen. Dat heeft een leidinggevende in de Chinese filmindustrie gezegd.

(Novum/AP) - De Chinese regering heeft bioscopen opgedragen de film 'The Da Vinci code' niet meer te vertonen. Dat heeft een leidinggevende in de filmindustrie, die anoniem wilde blijven omdat ze niet bevoegd is om met de media te spreken, donderdag gezegd.

Volgens de leidinggevende zeggen de Chinese autoriteiten dat de film uit de bioscopen wordt gehaald om plaats te maken voor films van eigen bodem. Ze twijfelt aan die verklaring, omdat vrijdag in China een andere Hollywood-blockbuster in première gaat, 'Ice age: the meltdown'. De echte reden zou zijn dat de autoriteiten niet willen dat de controversiële film een succes wordt bij het Chinese publiek.

Sinds 'The Da Vinci code' op 19 mei in China werd uitgebracht heeft de film ruim tien miljoen euro opgebracht. De film was hard op weg een van de meest bezochte buitenlandse films in China te worden. De opbrengsten benaderen die van de op één na succesvolste buitenlandse film, 'Pearl harbour'. De meest bezochte film was 'Titanic', met een opbrengst van 35 miljoen euro.

Gelovigen over de hele wereld nemen aanstoot aan de productie en het gelijknamige boek van Dan Brown waarop deze is gebaseerd. Het verhaal gaat onder meer over een huwelijk tussen Jezus en Maria Magdalena dat tot nazaten heeft geleid.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen