Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Guns N' Roses-fans gestrand door laat optreden

Shownieuws

Honderden Guns N' Roses-fans zijn in West-Londen gestrand omdat een concert van de rockgroep ver na middernacht eindigde. De band begon de show een uur te laat.

Honderden fans van Guns N' Roses zijn woensdagnacht in West-Londen gestrand omdat een concert van de Amerikaanse rockgroep te laat eindigde. Dat meldt de Britse omroep BBC. De band betrad een uur te laat het podium waardoor het optreden ver na middernacht eindigde. Omdat het openbaar vervoer toen niet meer reed, konden veel fans niet meer naar huis.

De bezoekers van het concert in de Hammersmith Apollo waren woedend toen Guns N' Roses om onbekende reden een uur na de geplande aanvangstijd begon met spelen. De zaal had een half uur voor de band het podium betrad een constant boegeroep laten horen.

Sommige fans namen het zekere voor het onzekere en verlieten voor het einde van de show de zaal om nog een taxi of bus naar huis te kunnen nemen. Vooral concertgangers die van buiten Londen waren gekomen om Guns N' Roses te zien, konden uiteindelijk niet meer naar huis.

Ondanks alle problemen toonden weinig fans zich negatief over het optreden zelf. De band zette een concert met veel Guns N' Roses-klassiekers neer, waaronder 'Welcome to the jungle', 'It's so easy', 'Mr. Brownstone' en 'Sweet child o' mine' van het debuutalbum 'Appetite for destruction'. Ook speelde de band nummers van het binnenkort te verschijnen nieuwe album 'Chinese democracy'. Skid Row-zanger Sebastian Bach gaf een gastoptreden tijdens het nummer 'My Michelle'.

Guns N' Roses speelt op 2 juli in het Nijmeegse Goffertpark. Axl Rose en zijn band waren dertien jaar geleden voor het laatst in Nederland te zien. Van de originele bezetting is naast Axl Rose alleen toetsenist Dizzy Reed over. Gitarist Slash, bassist Duff McKagan en drummer Matt Sorum spelen tegenwoordig in de band Velvet Revolver.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen