Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hollywood doet 'Battle royale' over

Shownieuws

Hollywood maakt zijn eigen versie van de omstreden Japanse sciencefictionfilm 'Battle royale'. New Line Cinema heeft de rechten gekocht.

Hollywood maakt zijn eigen versie van de Japanse sciencefictionfilm 'Battle royale'. De Amerikaanse productiemaatschappij New Line Cinema heeft de rechten gekocht. Dat heeft het Amerikaanse filmvakblad Variety gemeld.

Neal Moritz en Roy Lee fungeren als producenten. Moritz is de producent van de 'The fast and the furious'-actiefilms. Lee maakte nieuwe versies van Japanse horrorfilms voor een Amerikaans publiek.

De oorspronkelijke productie van Kinji Fukasaku, die werd uitgebracht in 2000, lokte in Japan een discussie uit over het vele geweld in de film. 'Battle royale' schetst een duister toekomstvisioen, waarin scholen worden overspoeld door geweld. De overheid probeert grip te krijgen op de jongeren door een spel op een onbewoond eiland waarin zij tegen elkaar moeten strijden. In 2003 kwam 'Battle royale II: requiem' uit.

Het is nog niet bekend wanneer de Amerikaanse opnamen van 'Battle royale' beginnen. Ook de regisseur en de hoofdrolspelers zijn nog niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen