Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Voormalig fietsendief Yes-R heeft spijt

Shownieuws

Yes-R was als scholier een dief. "Ik jatte bijvoorbeeld fietsen en die verkocht ik dan door", vertelde de rapper. "Dat was in Amsterdam heel makkelijk."

Yes-R was als scholier een dief. "Ik jatte bijvoorbeeld fietsen en die verkocht ik dan door", vertelt de 19-jarige rapper deze week in de Hitkrant. "Dat was in Amsterdam heel makkelijk; ik had die techniek zo onder de knie." Ook stal hij mobiele telefoons. "Die haalde ik uit tassen van klasgenootjes en andere mensen die bij mij op school zaten. Die telefoons verkocht ik dan ook weer door, voor de helft van de prijs waarvoor ze in de winkel lagen."

De Marokkaanse Nederlander, die eigenlijk Yesser Roshdi heet, wijt zijn gedrag aan de verkeerde vrienden. "Ik ben opgegroeid in een buurt in Amsterdam-Oost waar dat soort dingen normaal was. In die tijd zaten er niet al te goede gasten om me heen."

Rappen zette hem op het goede spoor. "Op een gegeven moment dacht ik: hé Yes-R, je moet nu wakker worden en nadenken over wat je wilt gaan doen." Dat bleek hiphop te zijn.

Tegenwoordig wil Yes-R het goede voorbeeld geven. Hij werkt mee aan de overheidscampagne 'Wat voor eikel ben jij?', die jongeren oproept mee te werken aan een veiliger samenleving. Hij doet hieraan mee, omdat jongeren volgens de rapper tegen hem opkijken. "Als ik hun het goede voorbeeld kan geven, kan ik er misschien wel voor zorgen dat zij niet dezelfde fouten maken als ik."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen