Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tv-serie 24 krijgt variant in bioscoop

Shownieuws

De producenten van 24 hebben een akkoord bereikt met 20th Century Fox over de verfilming van de tv-serie. Kiefer Sutherland speelt ook in de film de hoofdrol.

De producenten van 24 hebben een akkoord bereikt met filmstudio 20th Century Fox over de verfilming van de tv-serie. Dat meldt het tijdschrift Variety. De filmproducent moet nog wel deals sluiten met de cast van de serie over terreurbestrijder Jack Bauer. Hoofdrolspeler Kiefer Sutherland is al wel vastgelegd.

De bedenkers van de serie, Robert Cochran en Joel Surnow, gaan het script voor de film schrijven. Het is de bedoeling dat de opnamen van de 24-film volgend jaar in de lente van start gaan en tot de zomer duren. De film moet worden vervaardigd tussen het maken van de series 6 en 7 van het tv-programma.

20th Century Fox maakte ook bekend dat de film afstapt van de eenheid van tijd die in de tv-versie wordt gehanteerd. In de serie speelt het verhaal zich in 24 afleveringen af. Elke aflevering beslaat een uur van een dag uit het leven van geheim agent Jack Bauer. Voor de verfilming van 24 is al een ruw scenario gemaakt. Het is nog niet bekend wanneer de film op het witte doek verschijnt.

In de Verenigde Staten wordt 24 op Fox uitgezonden. Dit jaar groeide het aantal kijkers van de serie met veertien procent. Wekelijks keken er veertien miljoen mensen naar serie 5. In Nederland zendt RTL 5 de serie uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen