Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Flirt' krijgt Amerikaanse versie

Shownieuws

De film 'Flirt' wordt herbewerkt in de VS. Bridge Films uit Los Angeles heeft de rechten van de Nederlandse speelfilm gekocht vanwege het universele karakter.

De film 'Flirt' wordt herbewerkt in de Verenigde Staten. Bridge Films uit Los Angeles heeft de rechten van de Nederlandse speelfilm gekocht, meldt producent Corrino Media donderdag. Het is nog niet bekend wie de Amerikaanse 'Flirt' gaat regisseren en wie de hoofdrol speelt.

Bridge Films kocht de rechten van 'Flirt' vanwege het universele karakter van de film. "Het verhaal kan zich overal afspelen", zegt producent Matt Riklin van Bridge Films. "Centraal staat een hoofdpersoon die er moeite mee heeft zijn vrijheid op te geven wanneer hij de vrouw van zijn leven ontmoet. In dat thema kan iedereen zich herkennen."

'Flirt' is het bioscoopfilmdebuut van regisseur Jaap van Eyck en ging vorig jaar op Valentijnsdag in première. Het scenario schreef Van Eyck met Eddy Terstall. De film trok meer dan dertigduizend bezoekers. Lidewij Mahler werd voor haar rol in 'Flirt' op het Nederlands Film Festival genomineerd voor een Gouden Kalf. Ook de jongerenjury van het NFF nomineerde de film.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen