Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Familie wil onderzoek naar dood pianist Hilton Ruiz

Shownieuws

De familie van de dinsdag overleden Hilton Ruiz is niet overtuigd dat de jazzpianist is gevallen en daardoor in coma is geraakt. Ze wil een nader onderzoek.

(Novum/AP) - De familie van de dinsdag overleden Hilton Ruiz is er niet van overtuigd dat de jazzpianist per ongeluk is gevallen en daardoor in coma is geraakt. Dat zei de advocaat van de nabestaanden woensdag. Hij verklaarde dat de familie de gebeurtenissen in New Orleans nader wil laten onderzoeken.

De politie van New Orleans toonde tijdens het coma van Ruiz aan zijn ex-vrouw en dochter, beide Aida genaamd, beelden van een beveiligingscamera. Hierop was volgens de politie te zien dat de pianist per ongeluk struikelde en ten van val kwam voor een bar in het French Quarter. Aida Ruiz zou vervolgens verklaard hebben dat ze op de beelden zag dat haar ex-man bij het verlaten van een bar van achter met een stoeptegel op het hoofd werd geslagen.

Justitie ontkent deze lezing en beweert dat de familie na het zien van de beelden tot dezelfde conclusie als de politie kwam. De advocaat zei de beelden zelf niet te hebben gezien en wilde geen uitleg geven over wat de familie op de beelden heeft gezien. De politie riep woensdag getuigen die zich nog niet bij de politie gemeld hebben op dat alsnog te doen.

Ruiz is 54 jaar geworden. Hij raakte op 19 mei in coma in New Orleans. Hij was een dag voor het ongeluk naar de stad gekomen om mee te werken aan een liefdadigheidsconcert voor de slachtoffers van de orkaan Katrina. De in klassiek en jazz geschoolde pianist uit New York werd geroemd om de manier waarop bij Afro-Cubaanse stijlen combineerde met jazz, blues en bebop. Ruiz speelde in zijn loopbaan onder meer met Charles Mingus, Freddie Hubbard en George Coleman.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen