Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Negatieve spiraal splijt Postmen

Shownieuws

Postmen was op omdat het in een negatieve spiraal terechtkwam. De drie bandleden hebben elkaar na een mislukte poging een nieuw album te maken niet meer gezien.

Postmen was op omdat het in een negatieve spiraal was terechtgekomen. De drie bandleden hebben elkaar na een mislukte poging een nieuw album te maken niet meer gezien. Dat zegt bandleider The Anonymous Mis donderdag in de Volkskrant. De Nederlandse rapper ging daarop solo verder als Postman.

De breuk in de rapgroep, die in 1998 hits scoorde met 'U wait', 'Cocktail' en 'Renaissance' van het debuutalbum 'Documents', werd volgens The Anonymous Mis veroorzaakt door een gebrek aan professionaliteit binnen de band. "We waren niet serieus genoeg en gingen er steeds vanuit dat alles wel vanzelf zou gebeuren. We kenden geen strakke planning en stonden slecht geconcentreerd op het podium."

De als Remon Stotijns geboren The Anonymous Mis dacht twee jaar geleden dat hij met zijn twee medebandleden Shy Rock en G-Boah toch nog een goed nieuw album kon maken. Hij voelde zich gesterkt door een goede akoestische tournee in het voorprogramma van zijn vrouw Anouk. "Maar het werd niks. Shy kwam zijn hotelkamer niet uit en ik denk dat we allemaal te veel aan het blowen waren. Er kwam in elk geval niks uit en dus zei ik 'doei'. Daarna hebben we elkaar niet meer gezien. Nooit meer."

Vrijdag verschijnt van Postman het album 'Green'. Op het album is een gastrol weggelegd voor Anouk. De Haagse zangeres heeft op het soloalbum van haar man veel zangpartijen voor haar rekening genomen. Momenteel staan zij in de hitlijsten met het nummer 'Downhill'. Het paar werkte eerder samen aan het nummer 'Redemption' op het verzamelalbum van Postmen uit 2000. Ook was The Anonymous Mis te horen op 'Hotel New York', de laatste cd van Anouk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen