Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vittorio Grigolo zingt eigen stijl

Shownieuws

Vittorio Grigolo wil met zijn muziek 'een eigen taal creëren'. Grigolo, van huis uit operatenor, richt zich met zijn album 'In the hands of love' op popmuziek.

Vittorio Grigolo wil met zijn muziek een eigen taal creëren. Dat vertelt de 28-jarige Italiaanse zanger aan Novum Nieuws. Grigolo, die van huis uit operatenor is, richt zich met zijn debuutalbum 'In the hands of love' op popmuziek. Hij wil echter niet vergeleken worden met Luciano Pavarotti of Andrea Bocelli. "Bocelli is een cross-overartiest, hij heeft nooit een operacarrière gehad. En Pavarotti houdt juist te veel vast aan de opera, hij is geen popmuzikant. Wat ik doe is iets compleet nieuws."

De zanger noemt wat hij doet 'popera'. "Ik ben een operatenor die popmelodieën zingt, maar ik vergeet mijn operakant niet. Ik zing de nummers van mijn album met dezelfde intentie waarmee ik opera's zing, met passie vanaf het begin van het liedje tot aan het eind." Grigolo zegt gekeken te hebben naar wat al is gedaan in de wereld tussen pop en klassieke muziek en heeft daar 'zijn eigen ding' uitgehaald. "Als je begint, dan leer je van wat er al is gedaan. Je smelt die dingen samen en probeert er, op je eigen manier, iets beters van te maken."

De Italiaan is momenteel druk met de promotiecampagne voor zijn cd 'In the hands of love'. De afgelopen weken was hij hierdoor meerdere malen in Nederland, onder meer voor een optreden tijdens de live tv-uitzending van de Mis(s)verkiezing op 31 mei. De artiest is gek op Nederland. "Dit land heeft een sterke indruk op mij gemaakt. Het is net een filmset, met al die kleine huisjes, bloemen en grote bomen. Ik voel me goed in Nederland."

Dat de meeste nummers op zijn debuut-cd in het Italiaans gezongen zijn, sluit volgens de zanger internationaal succes niet uit. "Je hoeft de woorden niet te verstaan om een nummer te begrijpen. Je kunt voelen wat er gezongen wordt en dat vertalen in je eigen woorden."

'In the hands of love' van Vittorio Grigolo ligt sinds vorige maand in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen