Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hart van Oranje wint strijd om kijker

Shownieuws

Hart van Oranje is voorlopig favoriet bij de voetbalkijker. Het WK-programma van SBS 6 trekt meer kijkers dan concurrenten Studio Sportzomer en Villa BvD.

Hart van Oranje is voorlopig favoriet bij de voetbalkijker. Het zondag gestarte WK-programma van SBS trekt de eerste dagen gemiddeld achthonderdduizend kijkers. Op maandag en dinsdag keken er zelfs meer dan 940.000 mensen naar de show. Daarmee laat het Studio Sportzomer en vooral Villa Bvd achter zich in de strijd om de liefhebbers van het WK.

In Hart van Oranje is onder meer te zien hoe Rebecca Loos en John de Wolf met een speciale Oranjebus op zoek gaan naar het Oranjegevoel in Nederland en Duitsland. Hans Kraay jr. doet vanuit Duitsland verslag van het nieuws rondom het Nederlands Elftal. Het SBS-programma stopt een dag nadat Oranje wordt uitgeschakeld op het wereldkampioenschap.

De eerste uitzending van Villa BvD werd maandag uitgezonden. De talkshow van Frits Barend, Henk van Dorp en Jan Mulder stelt tot nog toe teleur. Gemiddeld kijken er rond de 370.000 mensen naar het programma van Talpa. Villa BvD wordt uitgezonden tot en met 10 juli, een dag na de WK-finale.

Studio Sportzomer van de NOS is dinsdagavond begonnen. Het dagelijkse praatprogramma van presentator Jack van Gelder trok op de eerste avond ruim 790.000 kijkers. Studio Sportzomer wordt na het wereldkampioenschap in Duitsland voortgezet vanuit Frankrijk, waar het de Tour de France gaat volgen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen