Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Bruce Springsteen heeft ballen'

Shownieuws

Bruce Springsteen is de enige muzikant die genoeg ballen heeft om een folkalbum uit te brengen. Dat zegt Steven van Zandt van Springsteens begeleidingsband.

Bruce Springsteen is de enige muzikant die genoeg ballen heeft om een album als 'We shall overcome: The Seeger sessions' uit te brengen. Dat zegt Steven van Zandt, gitarist van Springsteens begeleidingsband The E Street Band, in een interview op de website The A.V. Club. "Wie anders kan een album met nummers uit het oeuvre van folkzanger Pete Seeger populair maken? Wie anders speelt dat op zo'n manier klaar?"

Van Zandt speelt zelf niet mee op 'We shall overcome: The Seeger sessions'. Springsteen nam de cd met een groep folkmuzikanten in een paar dagen op en nodigde de zeventienkoppige groep ook uit voor zijn tournee. Van Zandt hoorde de opnamen enkele jaren geleden voor het eerst. "Ik vond het toen geweldig klinken", zegt hij. "Wat Bruce ook doet, het is altijd interessant en het klinkt altijd goed."

Springsteen is een muzikant die altijd een compleet album op de plank heeft liggen om uit te brengen, zegt Van Zandt. "Dat bewonder ik enorm aan hem. Het maakt niet uit wat voor muziek er in de mode is, maar Bruce heeft altijd wel een album in zijn kontzak zitten. Het kan in dit genre of dat genre zijn, maar het is altijd goed."

Maandag speelde Bruce Springsteen met zijn Seeger Sessions Band in de Greek Theatre in Los Angeles. Veel filmsterren uit Hollywood bezochten het concert van The Boss, onder wie acteur Tom Hanks. Springsteen sluit de tournee over twee weken af met twee concerten in het Amphitheatre in New Jersey.

Van Zandt is sinds zijn jeugd bevriend met Springsteen. Als gitarist van The E Street Band co-produceerde hij voor de zanger de albums 'The river' (1980) en 'Born in the U.S.A.' (1984). Met zijn eigen band The Disciples Of Soul had hij in de jaren tachtig ook solosucces. Als acteur is Van Zandt te zien in de rol van gangster Silvio Dante in de tv-serie 'The Sopranos'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen