Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tekstschrijver Friso Wiegersma (80) overleden

Shownieuws

Friso Wiegersma is overleden. De tekstschrijver is 80 geworden. Wiegersma was de partner van Wim Sonneveld tot aan diens dood in 1974 en schreef 'Het dorp'.

Friso Wiegersma is overleden. Dat melden verschillende media woensdag. De tekstschrijver en kunstschilder is 80 jaar geworden. Hij leed al enige tijd aan kanker.

Wiegersma was de partner van Wim Sonneveld tot aan diens dood in 1974. Hij schreef enkele liedjes voor het eerste soloprogramma van Sonneveld in 1964. Dit was het begin van zijn carrière als tekstschrijver.

Verder schreef Wiegersma liedjes voor Nederlandse artiesten als Leen Jongewaard, Willy Alberti, Willeke Alberti en Karin Bloemen. Bekende liedjes van zijn hand zijn 'Het Dorp', 'Zij kon het lonken niet laten' en 'Telkens weer'. Vorig jaar werd hem wegens zijn verdiensten voor de Nederlandse lichte muziek een Gouden Harp toegekend.

Naast tekstdichter was Wiegersma, die zijn carrière begon als decorontwerper, ook kunstschilder. Tot en met zondag is in het museum Jan van der Togt in Amstelveen een overzichtstentoonstelling van zijn schilderwerk te zien.

Friso Wiegersma is woensdag in besloten kring gecremeerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen