Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ex-manager eist geld van Ashanti

Shownieuws

Ashanti wordt aangeklaagd door een ex-manager. Zij claimt een grote rol te hebben gespeeld in de carrière van de zangeres en eist een schadevergoeding.

Ashanti wordt aangeklaagd door een ex-manager. Linda Berk claimt dat zij een grote rol heeft gespeeld in de carrière van de r&b-zangeres. Ze eist miljoenen dollars schade wegens contractbreuk.

Berk zegt dat zij Ashanti begeleidde 'van onbekend meisje tot superster'. In 1999 tekende ze een contract waarin stond dat zij als medemanager zou optreden, naast Ashanti's moeder Tina Douglas. Vier jaar later kreeg ze naar eigen zeggen 'onverwacht' te horen dat het contract niet werd verlengd.

Een woordvoerder van Ashanti verklaarde dat de overeenkomst tussen de zangeres en de manager niet 'opeens' werd stopgezet. "Het contract liep gewoon af, en we hebben ervoor gekozen om het niet te verlengen."

Vorig jaar werd Ashanti al aangeklaagd door een ex-producer. Hij claimde nog miljoenen dollars van de zangeres te krijgen omdat hij haar in haar beginjaren geholpen had zonder daarvoor betaald te krijgen. De zangeres moest uiteindelijk meer dan vijfhonderdduizend euro aan de man betalen.

De r&b-ster brak in 2002 door met het nummer 'Always on time', een duet met Ja Rule. Dit nummer belandde op de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard-hitlijst. In totaal verkocht Ashanti meer dan zes miljoen albums.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen