Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beck heeft nieuw album klaar

Shownieuws

Beck heeft de opnamen van zijn nieuwe album 'Stray blues' afgerond. Dat meldt hij op zijn website. De opvolger van het album 'Guero' verschijnt dit najaar.

Beck heeft de opnamen van zijn nieuwe album 'Stray blues' afgerond. Dat meldt de zanger op zijn website. De opvolger van het album 'Guero' moet dit najaar verschijnen. Beck werkt op zijn nieuwe cd samen met producer Nigel Godrich, met wie hij eerder de albums 'Mutations' (1998) en 'Sea change' (2002) maakte.

Op 'Mutations' en 'Sea change' speelde Beck voornamelijk akoestische, soms country-achtige songs. Of dat op 'Stray blues' ook het geval zal zijn, maakte de 35-jarige zanger niet bekend. Beck werd halverwege de jaren negentig bekend met een muzikale combinatie van folk, hiphop, country, blues, funk en rock. In augustus begint hij aan een Europese tournee, die hem op de zestiende naar de Amsterdamse popzaal Paradiso brengt.

Anderhalf jaar geleden verscheen van Beck het album 'Guero'. Het album leverde de zanger zijn hoogste positie in de Amerikaanse albumlijst op. De cd verkocht in de Verenigde Staten 800 duizend exemplaren en bereikte de tweede plaats in de albumlijst. Vorig jaar bracht Beck het album 'Guerolito' uit, waarop de nummers van 'Guero' in een ander jasje werden gestoken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen