Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pitt wil milieuvriendelijke wederopbouw New Orleans

Shownieuws

Brad Pitt roept op milieuvriendelijke ontwerpen in te sturen voor een architectuurwedstrijd voor de opbouw van New Orleans. Orkaan Katrina verwoestte de stad.

(Novum/AP) - Brad Pitt roept mensen op om milieuvriendelijke ontwerpen in te sturen voor een architectuurwedstrijd voor de wederopbouw van New Orleans. De Amerikaanse stad werd vorig jaar verwoest door de orkaan Katrina. "We hopen dat deze wedstrijd nieuwe en innovatieve ideeën voortbrengt, die zorgen voor een verantwoordelijke architectuur en ook de duurzame wederopbouw voor de bevolking van New Orleans aansturen."

De 42-jarige Pitt werkt samen met een milieuorganisatie, Global Green USA, aan de ontwerpwedstrijd. De acteur leidt de jury, die verder bestaat uit architecten en een aantal belangrijke inwoners van New Orleans. De zes finalisten werken hun ontwerpen verder uit met mensen uit een specifieke buurt van de stad, waar ze uiteindelijk worden gerealiseerd.

De presentatie van de zes finalisten en de beoordeling van hun ontwerpen moet voor eind augustus plaatsvinden, wanneer Katrina een jaar geleden is. Brad Pitt ziet de wedstrijd als een belangrijk project. "Deze competitie gaat erom of we deze catastrofe in iets positiefs kunnen omzetten. Kunnen we voor de buurten van New Orleans en hun inwoners iets beters creëren dan dat wat ze hadden voor de ramp?"

Brad Pitt is op dit moment in Namibië met zijn vriendin Angelina Jolie. De hoogzwangere Jolie wil in het Afrikaanse land bevallen van haar eerste biologische kind. De 30-jarige actrice heeft al twee geadopteerde kinderen, een jongen uit Cambodja en een meisje uit Ethiopië.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen