Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jazzpianist Hilton Ruiz (54) overleden na coma

Shownieuws

Hilton Ruiz is dinsdag op 54-jarige leeftijd overleden. De jazzpianist overleed na bijna drie weken in coma te hebben gelegen. Hij was op straat gevallen.

(Novum/AP) - Hilton Ruiz is dinsdag op 54-jarige leeftijd overleden. De jazzpianist overleed na bijna drie weken in coma te hebben gelegen in het East Jefferson General-ziekenhuis in New Orleans. Hij raakte op 19 mei in een coma na een val voor een bar in het French Quarter.

Ruiz was een dag voor het ongeluk naar New Orleans gekomen om mee te werken aan een liefdadigheidsconcert voor de slachtoffers van de orkaan Katrina. Een benefiet jamsessie in New York, die dinsdagavond op verzoek van Ruiz zijn ex-vrouw Aida voor de pianist werd georganiseerd, werd na het overlijdensbericht van Ruiz omgedoopt tot een herdenking.

De in klassiek en jazz geschoolde pianist uit New York nam op zijn veertiende zijn eerste album op, met de groep Ray Jay And The East Siders. Ruiz werd geroemd om de manier waarop bij Afro-Cubaanse stijlen combineerde met jazz, blues en bebop. Hij speelde in zijn loopbaan onder meer met Charles Mingus, Freddie Hubbard en George Coleman.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen