Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Toetsenist Billy Preston overleden

Shownieuws

Billy Preston is op 59-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse keyboardspeler en zanger, die een Grammy won voor 'Outta space', lag sinds november in coma.

(Novum/AP) - Billy Preston is dinsdag op 59-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn manager Joyce Moore bekendgemaakt. De Afro-Amerikaanse keyboardspeler en zanger, die in 1973 een Grammy Award won voor het instrumentale nummer 'Outta space', lag sinds november in coma. Preston kreeg gezondheidsproblemen nadat hij in 2002 een niertransplantatie onderging.

Preston werd sinds hij in coma lag verzorgd in een verpleeghuis. Nadat zijn toestand verslechterde, werd hij zaterdag overgebracht naar een ziekenhuis in de stad Scottsdale in de Amerikaanse staat Arizona.

Preston kreeg eind jaren zestig bekendheid door zijn samenwerking met de Beatles. Hij was te horen op de albums 'Abbey road' en 'Let it be' van de Britse popgroep. Later droeg de muzikant ook bij aan meerdere albums van de Rolling Stones. Solo scoorde de soulartiest enkele hits, waaronder 'Will it go round in circles' (1973) en 'Nothing from nothing' (1974).

Een van Prestons laatste wapenfeiten is zijn bijdrage aan het nieuwste album van de Red Hot Chili Peppers, 'Stadium arcadium', dat vorige maand verscheen. Hij speelde piano op het nummer 'Warlocks'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen