Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cheque Red Hot Chili Peppers voor aidsbestrijding

Shownieuws

De Red Hot Chili Peppers steunen de strijd tegen aids. De Amerikaanse rockgroep heeft een cheque van ruim 38.000 euro aan stichting Orange Babies gegeven.

De Red Hot Chili Peppers steunen de strijd tegen aids. De Amerikaanse rockgroep heeft een cheque van ruim 38 duizend euro aan Henk Schiffmacher gegeven, meldt het televisieprogramma RTL Boulevard dinsdag. Het bedrag is bedoeld voor de Nederlandse stichting Orange Babies, die strijdt tegen hiv in Afrika.

De Amsterdamse tattookoning is ambassadeur van Orange Babies. De stichting helpt zwangere vrouwen in Afrika die besmet zijn met hiv. Door hen medicijnen te geven wordt de kans kleiner dat hun kind ook met het virus besmet raakt. Andere ambassadeurs van Orange Babies zijn Caroline Tensen en Natasja Froger.

Henk Schiffmacher is al jaren bevriend met de leden van de Red Hot Chili Peppers, die hij veelvuldig heeft getatoeëerd. Maandag sloot de rockband het Pinkpopfestival af. Naar verluidt ontvingen de Red Hot Chili Peppers bijna één miljoen euro voor het optreden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen