Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Willeke van Ammelrooy heeft drie grote liefdes

Shownieuws

Marco Bakker is niet de enige grote liefde van Willeke van Ammelrooy, zegt ze in Esta. "Ik heb drie grote liefdes en voor de derde, Marco, heb ik nu gekozen."

Marco Bakker is niet de enige grote liefde van Willeke van Ammelrooy. Dat vertelt de actrice in de nieuwste uitgave van het tijdschrift Esta. "Ik heb drie grote liefdes", zegt ze. "Rutger Hauer was mijn eerste liefde. Mijn tweede liefde was de vader van mijn dochter, maar hij overleed in 1972. En voor de derde, Marco, heb ik nu gekozen. We zijn al bijna dertig jaar samen."

Het gaat vooral zo goed tussen Willeke en Marco omdat ze 'zo tegenovergesteld' zijn, legt de actrice uit. "Niets klopt tussen ons: de smaak niet, onze hobby's niet." De verschillende interesses zorgen volgens Van Ammelrooy voor harmonie in hun relatie. "Ieder moet voor zichzelf de dingen uit het leven halen die hij gedroomd heeft. Die ruimte moet je elkaar geven." Ook wat werk betreft vindt de actrice dat mensen elkaar moeten kunnen loslaten binnen een relatie. "Het is geen probleem als een van ons een liefdesscène moet spelen. Dat zou ook volslagen onzin zijn. Jaloezie is een heel nare ziekte."

Het gaat niet alleen goed met het liefdesleven van de 62-jarige Van Ammelrooy, ook haar carrière zit in de lift. In de Amerikaanse film 'The lake house' van de Argentijnse regisseur Alejandro Agresti speelt ze de moeder van Sandra Bullock. "Het was geweldig om mee te doen", vertelt ze. "Op de set werd ik op handen gedragen. Ik had daar een eigen chauffeur en een eigen camper waar ik kon wachten tussen de opnames door."

Met een internationale carrière houdt de actrice zich verder niet actief bezig. "Ik ga mezelf niet extra promoten in het buitenland nu. Daar ben ik te oud voor." Maar als ze nog een keer wordt benaderd voor een buitenlandse rol, weigert ze niet. "Er zijn nog heel wat oude vrouwtjes te spelen over de hele wereld, dus wie weet word ik nog wel eens gevraagd. Ik zit in ieder geval nu in een internationale poule."

'The lake house' gaat over een eenzame arts (Bullock), die via brieven een liefdesrelatie begint met de nieuwe bewoner van het huis waar zij ooit zelf woonde (Keanu Reeves). De film draait vanaf 20 juli in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen