Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Linda McCartney bedankte voor The Smiths

Shownieuws

Linda McCartney heeft in 1986 een uitnodiging afgeslagen om een nummer op te nemen met The Smiths. Zanger Morrissey had haar dit gevraagd.

Linda McCartney heeft in 1986 een uitnodiging afgeslagen om een nummer op te nemen met The Smiths. Zanger Morrissey had de overleden vrouw van ex-Beatle Paul McCartney gevraagd mee te doen op het Smiths-album 'The queen is dead'. Ze wees het verzoek echter vriendelijk van de hand, zegt gitarist Johnny Marr in het Engelse muziekblad NME.

Morrissey stuurde McCartney een ansichtkaart en schreef daarop of ze misschien piano wilde spelen in het nummer 'Frankly, Mr. Shankly'. "We waren grote fans van haar", zegt Marr. "Maar ze zei nee. Ze vertelde ons dat ze het echt niet kon doen." De reden voor de afwijzing vertelt Marr niet.

De in New York geboren Linda Eastman werd in de jaren zestig bekend als popfotografe. Haar foto's van artiesten als Jimi Hendrix, The Doors en Janis Joplin verschenen in bekende muziekbladen als Rolling Stone. In maart 1969 trouwde ze met Paul McCartney, met wie ze in de jaren zeventig in de groep Wings speelde. Ook was ze een bekend voorvechter van dierenrechten. Ze overleed in 1998 aan kanker.

Deze week is het precies twintig jaar geleden dat 'The queen is dead' verscheen. Het album werd door critici als een meesterwerk onthaald en zorgde ook voor een doorbraak van de Engelse band in de Verenigde Staten. Kort na de release van de opvolger 'Strangeways, here we come' in 1987 ging The Smiths uit elkaar. Oud-zanger Morrissey was maandag in Nederland te zien op het Pinkpop-festival.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen