Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Do doet het anders dan Idols-finalisten

Shownieuws

Zangeres Do bewandelt in haar muzikale carrière een andere weg naar de top dan de finalisten van het televisieprogramma Idols. "Mijn basis is groter."

De Nederlandse zangeres Do bewandelt in haar muzikale carrière een andere weg naar de top dan de finalisten van het televisieprogramma Idols. "Mijn basis is groter", vindt de Brabantse, die in 2002 op haar twintigste een wereldhit had met het nummer 'Heaven'.

Do legt aan Novum Nieuws uit hoe dat verschil volgens haar is ontstaan. "Zij worden plotseling heel populair, terwijl ik op m'n vijftiende ben begonnen met optreden in kleine cafés." Do, afkorting voor Dominique van Hulst, ziet ook overeenkomsten in de plotseling begonnen carrières van haar en de finalisten van de talentenjacht. "Het gevoel als je plotseling een hit scoort, is denk ik wel hetzelfde." 'Heaven', een cover van de hit van Bryan Adams uit de jaren tachtig, werd in verschillende versies in meerdere landen op de wereld een nummer 1-hit.

Do is net klaar met het opnemen van haar tweede cd, 'Follow me'. De 24-jarige zangeres omschrijft de muziek op haar nieuwe album als een 'vintage pop sound', met invloeden van latin, pop, soul en jazz. "De muziek is divers, maar mijn stem is karakteristiek en vormt de leidraad."

In september begint Do aan een theatertournee ter promotie van haar nieuwe album. De cd 'Follow me' ligt vanaf 19 juni in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen