Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acteur op de bres voor 'lafaard' in United 93

Shownieuws

Erich Redman verdedigt het karakter dat hij speelt in de film 'United 93'. Zijn personage, de Duitser Christian Adams, was geen lafaard, zegt de acteur.

Erich Redman verdedigt het karakter dat hij speelt in de film 'United 93'. Zijn personage, de Duitser Christian Adams, was geen lafaard, zegt de acteur in een interview met de Britse omroep BBC. Adams probeerde op 11 september 2001 zijn medepassagiers van United Airlines-vlucht 93 ervan te overtuigen de kapers van het vliegtuig niet aan te vallen.

Veel Amerikaanse bioscoopgangers en filmcritici beschouwen Adams na het zien van 'United 93' als een lafaard. Volgens Redman is dat beeld niet juist. Adams zou als enige bedenkingen hebben gehad bij de geplande bestorming van de kapers in de cockpit. Hij was bang of hoopte mogelijk dat de kapers het vliegtuig uiteindelijk zouden landen en iedereen veilig naar huis kon, zegt Redman.

De acteur vermoedt dat Adams zou hebben gedacht aan de kaping van een toestel van Lufthansa in 1977, toen alle passagiers rustig bleven en werden bevrijd. "Ook heb ik interviews gelezen met collega's van Adams. Zij verklaarden dat hij nooit overhaaste beslissingen nam en alles altijd goed overdacht. Adams zag vermoedelijk weinig in het opportunistische Amerikaanse idee de cockpit te bestormen en de schedels van de kapers in te slaan."

Vlucht 93 van United Airlines stortte uiteindelijk neer in een weiland bij Pennsylvania, nadat de passagiers de kapers van het toestel hadden overmeesterd. Geen van de inzittenden overleefde de crash. Filmproducent Universal Pictures schenkt een deel van de opbrengst van de film aan een fonds voor de nabestaanden van de veertig slachtoffers.

In de eerste drie dagen leverde de productie in de Verenigde Staten 11,5 miljoen dollar (9,1 miljoen euro) op. De film is in Nederland vanaf 31 augustus in de bioscopen te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen